عباس زارع، مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در موضوع ماشین آلات، بیش از ۷۰ درصد از ناوگان چاپخانه های کشور فرسوده و از رده خارج است و باید فکر اساسی برای این موضوع شود.
ما باید فکرهای نو و جدید را جایگزین کنیم. باید خط اعتباری ویژهای را برای صنعت چاپ در نظر بگیریم و باید بپذیریم که در حوزه ارزش افزوده، تولید و صادرات اگر بخواهیم گامهای خوبی برداریم، باید صنعت چاپ و بستهبندی کشور تقویت شود و این مهم در برنامه ما است.
مطمئن هستم با نگاه خوب و ویژهای که آقای دکتر صالحی مقام عالی وزارت، آقای دکتر جوادی، معاون محترم فرهنگی و همه مدیران ما در سراسر استانها در وزارت فرهنگ دارند، اتفاقات خوبی را در صنعت چاپ در سال ۱۴۰۴ شاهد خواهیم بود.
در خصوص شناخت و شناسایی بازارهای هدف، کارهای خوبی در وزارت فرهنگ، در حال انجام است و ما در این زمینه کارگروهی از فارغ التحصیلان صنعت چاپ تشکیل دادیم که این موضوع را بررسی کنند. اما به نظر من، در گام نخست قبل از اینکه ما به موضوع صادرات محصولات چاپی بیندیشیم که البته به آن نیز نگاه ویژهای داریم، باید به موضوع کنترل و کاهش واردات بپردازیم.
ما اول باید بدانیم و بپذیریم که در کشور به دلیل فعالیت ۱۲ هزار واحد چاپی، توان تولید بالایی داریم که میتوانیم تمام نیازمندیهای داخلی را مرتفع کنیم.
حال شاید شرکتها و برندهای گوناگونی اصرار بر واردات داشته باشند ولی ما با توجه به توان و ظرفیت داخلی، سعی داریم در سال ۱۴۰۴، واردات محصولات چاپی را کاهش دهیم و در مقابل به صادرات محصولات چاپی نیز نگاه ویژهای خواهیم داشت.
در حوزه کتاب نیز همین است. در این حوزه، نگاهمان به نشر دیجیتال است و مطمئن هستیم با تقویت چاپ دیجیتال، حوزه کتاب نیز متحول خواهد شد.